TÜRKCELL SUPERONLİNE'DAN 70 MİLYON DEĞERİNDE `FİBER HIZ`

TÜRKCELL SUPERONLİNE

Turkcell Superonline`nin 1,5 yıl gibi kısa bir süre önce ilimizde başlattığı fiber optik altyapı hizmetlerini hızla yaygınlaştırarak 1000 Mbps hızında interneti 80 bin hane ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdı. Novotel'de gerçekleştiren iftar yemeğini

Türkcell Superonline, Kayseri’ye 70 milyon liralık yatırım yapıyor. Novotel’de gerçekleştirilen toplantıda ,ilimiz basın mensuplarını iftar sofrasında bir araya getiren Türkcell Superonline, iftar menüsüyle toplantı öncesinde 1-0 öne geçmiş oldu.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, 2008 yılında Türkiye’yi geleceğin teknolojisi ile donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 1,8 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti. Kayseri’deki yatırımlarına 2012 yılı sonunda başladıklarını  hatırlatan  Erkan, “Bugüne kadar Türkiye’ye 2,3 milyar TL, yalnızca Kayseri’ye ise 70 milyon TL yatırım yaptık. Ülkemizin ticaret kenti Kayseri, son yıllarda hem ekonomik, kültürel, sportif alanlarda hem de şehircilikte öne çıkan merkezlerden biri haline geldi. Böyle dinamik bir şehir için geleceğin teknolojisi fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olmak büyük önem taşıyor. Kayserililerin bu konudaki meraklı ve istekli yaklaşımı da bizi daha çok yatırıma teşvik ediyor. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde kutlamasını yaptığımız tüm Türkiye genelinde 1 milyonuncu müşterimizin Kayseri’den çıktığını da anımsatmak isterim. Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ergün Yeşilyurt’u bu vesileyle genel müdürlüğümüzde ağırladık. Öte yandan teknolojiyle böyle yakından ilgili sakinleri bulunan ve şehircilik çalışmalarında önemli mesafe katetmiş Kayseri’nin hem dünyada hem ülkemizde yeni bir rekabet alanı olarak ortaya çıkan akıllı şehircilik uygulamaları konusunda da öncü olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise, Kayseri’de şimdiye kadar kurdukları 532 kilometrelik fiber ağ ile başta Talas, Alpaslan, Fevzi Çakmak ve Belsin semtlerinde  olmak üzere pek çok cadde, sokak ve eve yüksek hızda internet hizmeti götürdüklerini vurgulayarak “Turkcell Superonline’ın fiber internet hızını anlatmak için Kayseri’nin ticaret hızına benzetmek yeterli. Ticaret dendiğinde akla gelen ilk şehir olan Kayseri gibi Turkcell Superonline’da ışık hızında fiber internetle Kısa sürede şehir genelinde 80 bin ev ve işyerine 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdük.  Halihazırda 13 bin fiber ve 9 bin ses müşterisine ulaştık. Bireysel müşterilerimize yaptığımız yatırımların yanı sıra kurumsal müşterimize de toplam telekom çözümleri sunuyoruz. Bu müşterilerimiz arasında Kayseri Ticaret Odası ve Melihşah Üniversitesi’nin yanı sıra bölgedeki Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu da yer alıyor. Kayseri, aynı zamanda sunduğumuz güçlü altyapının hakkını en çok veren il… Müşteri başına düşen aylık ortalama 41 GB’lık data tüketimi ile fiber illerimiz arasında en yoğun internet kullanımı Kayseri’de gerçekleşiyor” değerlendirmesinde bulundu...

Toplantı sonrasında mikrofonlarımıza değerlendirmelerde bulunan Türkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell Superonline’ın neden bu noktada Kayseri’yi bir merkez olarak gördüğü ve Kayserili vatandaşlarımızın neden Turkcell Superonline’ı tercih etmeleri gerektiği konularında bilgiler verdi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı